2008-09-27

Function 08 realtime


Élőben Budapestről a Function partyról. Most éppen valami game compo megy. Demoscene zenékre lehet egy űrhajóval kockákat gyűjeni. Látványos, szép és még egyszerű is. A grafikai versenyek rendben lezajlottak, nemsokára ismétlik majd őket. Sok esélyt egyelőre nem látok. Borítékolom Max győzelmét a kézi rajz kategóriában. (Gyermekkorom kedvenc fantasy grafikusa volt, nem tudom hogy keveredett ide, de tőle egyáltalán nem szégyen kikapni.) Volt előadás is az Eidos-tól bemutatták hogyan kell repülőket gyártani 3D-ben. Valamint IQ of RGBA is megtartotta előadását 4kb intro kódolásból. Mint aféle programozó arc elmesélte, hogy az igazi demóban van KOCKA! (... és milyen igaza is volt...) Amiben nincs azt áthúzta pirossal :) Nemsokára jönnek a zenei versenyek, csak előbb még Reptile végez az űrhajózással. Megvoltak a zenék is. Inkább átlagos minőségben. Kedvencem a Mindbeats és az Analog Spice című szerzemény. A Wild demók közül SlySpy hozta a megszokott nagyon jó produkciót. Most egy pohár víz belsejét tekinthetjük meg mikroszkopikus közelségből.Az Alcatraz is hozott egy nagyon szép zene
lemezt. A mi produkciónk a Time legrosszabb esetben is jó lehet egy negyedik helyre. A 256 byte kategóriában számomra értékelhető produkciót csak a Mainloop alkotása adott.


Nagy szép produkciók voltak 4k-ban is kedvencek:
Raytracid by Holograms, és a Loonies, TBC & Excess trió alkotása.

64k-ban sajnos csak egy induló volt, így fix a kategóriagyőzelem. A demó kompó nem várt minőségi versenyt hozott. Favortjaim a Rebels és a Still demói.
A kompók után rutinos partizó először húz aludni. (Hogy reggel először kelhessen...) Persze az elalvás nem olyan egyszerű egy ilyen helyen. Nem nevezhető altatónak mikor a kedvenc demó zenéimet énekli élőben Reptile/Astroidea az eredeti zenére, csutka hangerőn. De azért valahogy sikerült egy félálomszerű transzállapotba kerülni. A szavazásnak fél órán belül vége szakad, eredményhirdetés elméletileg 11 órakor lesz. Egyelőre az esélytelenek nyugalmával nézegetek ki addig a fejemből....

Hazaértem. Sajnos az eredményhirdetésre már nem maradhattam, mert a "vonat nem vár...". A Wild demónk elérte azt a bizonyos harmadik helyet. A freestyle grafika versenyen pedig második lettem. Nagyon euforikus hangulatban vagyok! Köszönöm mindenkinek aki rám(nk) szavazott! Jövőre veletek ugyanott!

1 megjegyzés:

NilsCo írta...

Ugye megmondtam! Kocka, ami pörög.
Van még olyan, hogy Eidos? Jól eltűntek... Bár ahogy nézem, megint Lara babán rágódnak (a változatosság kedvéért...)
Na, áldás!