2007-08-23

Buenzli 2007 releases


















Hm.... Hát akkor nézzük mi is tetszett nekem az Buenzli release-ek közül. Az első, ami Frodó fiamnak is bejön az bizony a "Dödedarázs" lövöldözős játék (eredetileg: HoneyBlaster). Nagyon aranyos, 160x100 pixel felbontású. (Kb. mint egy régi telefon...) De ettől függetlenül nagyon hangulatos kis produkció. A karakterek szépen rajzoltak, néha animáltak. A hátterek is jól ki vannak dolgozva. Szal JÓ! A legjobbak feltölthetik eredményeiket a központi szerverre, had lássa a világ, mennyit értek el pixelvadászatban.
















Iridescence by Fulcrum. Nagyon ott van kérem. Pszichedelikus remekmű. Bár szerintem kevesen fogják élvezni, nem látványos, nem shader prezentáció, nem 500 ezer poligonos processzorizzasztó, csak fraktálok: a maguk komplexitásában. Ez valakinek bejön, valakinek nem. De aki ráérez az tudja: ez kérem művészet, nem kicsit, nagyon.















Vannak olyan csapatok akik kifejezetten 64k intrókban utaznak. A Brain Control is ilyen. Aktuális termékük a Mercury a szokásos BC sémákra épít. Fantasztikus zene, elasztikus formák, hatalmas 3D scene-k. Tipikusan a többször megnézhető kategória. Ajánlom mindenkinek.















Eeeez kérem tetszik, de csak a maga módján, meg azért mert van benne kocka :). Csak a logók fontját (broadway.ttf) tudnám feledni. Az annyira gáz, hogy nagyon. Már akkor öreg volt, mikor a Windows 3.11 kijött. A zene ami kiemelkedő. Grafikailag lehetne az évtized demója, ha csak a neveket tekintjük: Critikill, The Pride, Brigeclaw és FACET(!). Sajnos nem az... Kifejezetten középszerű, vagy átlagon aluli. Ennyi kreatív főtől sokkal többet várok. Remélem legközelebb jobban összeszedik magukat a fiúk, és arra használják a WACOM táblájukat amire való! RAJZOLÁSRA! Ettől eltekintve azért kellemes produkció, de gfxman-ok inkább kerüljék, vagy ne olvassák el a stáblistát. Tuti sírógörcs!


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

the link for Iridescence/Fulcrum: http://www.pouet.net/prod.php?which=31743

Gr4ss blog írta...

THX. Updated!