2007-06-23

Badacsony

Mai nap kicsiny családom Nilscoval kiegészülve ellátogatott a Balatonpartra, egész pontosan Badacsony + Fonyód összeállításban. Reggel kicsit borongós volt az időjárás, de azért bizakodtunk.
Sikeresen megérkeztünk Fonyódra, mivel még volt egy óránk a hajó indulásáig, kicsit körülnéztünk a kikötőben. Meglepve konstatáltam, hogy még szinte minden zárva volt, vagy éppen akkor nyitott. Az egyik italos pavilon kirakatában talátunk valamit a gyermekkor ízéből, amit sajnos csak képen örökíthettem meg.
Igen jól látják! A legendás Róna üdítő is visszatért hamvaiból, ízéről beszámolni nem tudok, mert az árusító intézmény egész nap zárva volt, de ha legközelebb meglátom valahol akkor remélem meg tudom kóstolni. A mólóra kiérve Frodó fiam a környéken fellelhető vadvízi szárnyaspopulációt tömte a tegnapi sajtosrúd maradékával, ezzel is elősegítve a "vadállatok" elkorcsosulását. Miután kellően megtömték magukat felszálltunk a hajóra, amit nem indítottak időben: mert egy-két felelőtlen utastársunk kicsit elkésett, így érkezésükig csak magunk elé nézhettünk.


Fussál nagyi mer' elmegy a hajó vazze....

De azért nagy nehezen kifutottunk és át is értünk a túlpartra. Ott megcsodáltuk a partner nélküli tenisz legújabb fejlesztését ami az ütőre gumírozott labda továbbfejlesztett verzója. Ezúttal egy platformra hegesztve, jó hosszú gumi-zsinórral, hogy az ütés után visszapattanhasson a földről. Majd egyszer beszerzek egyet és elütöm az időt az 5x5 m-es udvarunkon. Miuzán kellően kinézegettük magunkat egy könnyed kolbászevés után elindultunk a hegynek felfelé. Szerencsére nem a döglesztő 30 fokban, csak egy szolidabb 25-ösben. El is értünk a Kisfaludy házig, ahonnan már szépen lehetett nézni a Platensee-t.

Egy kis pihenés után visszamentünk a kikötőbe. Idén bort nem vettünk, ez utóbbit kicsit sajnálom, mert hiányzott a fílingből. Most időben indult a hajó, a nyugdíjasok vagy időben felszálltak, vagy más hajóval jöttek vissza.
Fonyódon össznépi fürdőzésbe kezdtünk, még én is, pedig nem tartozom a nagy vízimádók közé. Felfedeztük Luke Skywalker legendás homofutójának mását felfújhatós formában. Nilscoval megjegyeztük, hogy számunkra az idális egy Halálcsillag alakú strandlabda lenne, kiegészítve egy felfújható csillagrombolóval.


Miután végeztünk a számomra kötelező palacsintafogyasztás következett, majd egy rövid boltlátogatás után a vonatút haza. Itt sajnos állva kellett végig utaznom Nilsco-val együtt. Közben egy muksó, büdös cigit szívott egész úton.... Nem szeretjük. FÚJJ! De azért hazaértünk, és azt hiszem jól éreztük magunkat. Még sok ilyent!

2 megjegyzés:

NilsCo írta...

Porig gyalázod itt mindenki emberiségi jogait jóhoz/rosszhoz?
Le az arcnélküliséggel, éljen a szabad retusálatlanság!

Gr4ss blog írta...

Ez egy ilyen világ :) Nevet nem írtam ! :)