2006-09-27

One Million Masterpiece







Akarsz Guinnes rekorder lenni? Ha igen (és van 3.5 fontod) akkor jelentkezz és rajzolj egy képkockát az egymillió kockás megaképbe! (Én már megtettem.) (Én a Mentsük meg a Gyermekeket Alapítványnak adományoztam a magam hozzájárulását.) 2007-ben Londonban az így elkészült kép lesz a World Population Day szimbóluma. Tegyetek egy kicsit ti is a világ jobbá tételéhez.

2006-09-26

Egy álommal kevesebb
















Egy álommal kevesebb. A fenti kép a mars arc nagyfelbontásban. Meg már ősrobbanás sem volt (valami háttérsugárzás terjedés miatt kizárt). A fene se tudja, hogy a túróba vannak a dolgok. Szerintem, most nagy bajban vannak az elméletgyártók! Ezek szerint talán még a Holdon is járhattunk. Különben is Isten teremtett mindent, mert ő nem foglalkozik a fizikával :)

2006-09-25

Function 2006














Kishazánk egyetlen megemlíthető allplatform demoscene rendezvénye a Function idén is megrendezésre kerül. Illusztris vendégekkel megsépkelve. Aki október 6-7-8 án arra jár mindenképpen nézzen be. Kezdőknek a 7-ei délelőt 10-11 órás megjelenést javaslom és az ottmaradást kifulladásig. Oldtimer scenerek már kiütik magukat 6-a este, kb. addigra józanodik ki a társaság. -Ez szigorúan a régi időkben volt... :)

2006-09-22

No Comment!

















Már a nemzetközi demoscene is értesült az eseményekről! Lásd: Kewlers homepage.

2006-09-21

Gyűjtőmunka

Folytatom gyűjtőmunkámat ami a scene grafikák terén dívik nálam. Most éppen Gizmo-t az Acorn scene grafikusistenét szerveztem be. De a plus4-es atyaúristen Lacoste is a dealer-em lett. Egyre jobban élvezem az anyaggyűjtést :) Rengeteg jó rajz van, otthon is leporolom az ezeréves CD-ket, majd meglátjuk mi sül ki belőle. Remélem valami jó anyag...

2006-09-20

Zajlanak az események





Ajjaj, Tomcat barátomat utolérték az események... Pillantanyilag barátnője Athina írja az Ő blogját, mert a Szabadság téri emlékműrongálás miatt elvitték a nemzetbiztonságiak (vagy rendőrök) egy kis puhításra. (Bár valószínüleg rá is fogják húzni... De talán erre nem lesz annyi bizonyíték.) Most kicsiny hazánk fegyveres testületei kellő hatalmat kaptak ahhoz, hogy fellépjenek az ellenállókkal szemben. Miután a "névtelen nullákat" nem tudták beazonsítani, maradt az a pár ember akit hírből már ismertek. Elítélem az összes köztörvényes esetet (ablaktörést, dobálást, gyújtogatást, stb.), még az emlékműrongálást is. (Bár ami ma emlékmű, holnapra akár szoborparkba is lehet száműzve.) Lehet, hogy most egy kicsit átestünk annak a bizonyos lónak a túlsó oldalára. Tehát demokratikusak legyünk, de azért figyeljünk arra hogy mindenki betartsa a játékszabályokat. Az elsődleges cél: hogy senki ne érezze magát megfélemlítve, ne sérüljenek az emberi jogok, de anarchiába sem fordulhat az ország a fegyelmezetlen, feltüzelt csőcselék miatt. Kérek mindenkit, aki tüntet az tüntessen békés keretek közt. Aki rendezvényt biztosít, az biztosítson. Aki pedig provokál, azt a lehető legrövidebb idő alatt távolítsák el.

2006-09-19

Ej de sokminden történik
















Hát nem semmi, "kurvázásért" régen volt ekkora balhé ebben az országban. Még kisvárosunk aktivistáit is sikerült kirángatni a tétlenségből. Szerencsére itt nem gyújtogattak, csak némi hagzavar volt, az sem sokáig. Jött a naturális oszlató: eső képében. Kiváncsi vagyok mi lesz a végkifejlet, látok esélyt arra, hogy az október 1-jei szavazást arrébb kell tenni. (De lehet, hogy csak én képzelek sokat.)

Közben Capo barátom a blogjában nagyon szépeket irogatott a Freaxról! Tessék elolvasni. A Kanizsa Antológiától is kerestek, hogy ne feledjem el a képeim elküldését. (Nem fogom. Határidő október 15.) Valamint a Ballistic Publishing is írt, hogy küldjek képet az új könyvükbe, de nem fogok, mert nem csinálok 3D-s karaktereket. Akit esetleg érint nézegessen el hozzájuk.

2006-09-14

2dartist+3dcreative MAGYARUL!








Kedvenc PDF magazinom a 2D artist elérhető ékes magyar nyelven is. Sajnos csak előfizetéses formában. (6 db 5 904 Ft, 12 db 10 824 Ft), a példányonkénti rendelés nem lehetséges. (Én mindig úgy teszem a hivatalos oldalon a PAYPAL segítségével.) Akit esetleg gátolt volna az angol nyelvtudás, most már ilyen jellegű kifogást ne keressen.

Más, TOMCAT-et meghívták Franciahonba a Freax Albumot promótálni, meg esetleg még Hollandiába is (bár oda a pólókkal, de gondolom könyvbemutató is lesz). A Fene se hitte volna, hogy ekkora siker lesz.

2006-09-11

Van FREAX-om!




















A hosszas várakozás meghozta gyümölcsét, igen a kezemben van a produktum! Tomcat barátom nagyon ügyesen oldotta meg a könyvek védelmét a csomagoláson belül, kb. 15 db pólóba voltak ágyazva. (Egy életre elég fekete pólóm lett, thx.) Sylon és Unreal barátomnak is küldöm a tiszteletpéldányokat. A nyomda nagyon szépen nyomta a könyvet és a kötés is jó. Ugyanúgy néznek ki a képek az albumban mint a monitoron az eredetiek. Örök hála nekik, hogy nem szúrták el. Most már biztosabban mondom. Aki szeretne rendelni, az tegye meg TOMCAT-nél, mert a polca dísze lehet, és nem hiszem, hogy valaha készülne még egy ilyen válogatás. A scene art leáldozóban van, szintúgy mint a demoscene. Úgyhogy tényleg kicsi az esély.

2006-09-09

Typokert+Footprint PC







Megnyílt a Tipokert tipográfiai böngészde, minden olómbetűtapogató és tervező mundzsó nagy örömére. Olyan ez mind a Tide nem kell 50-et használni csak egyet, és ami tetszik csak azt elolvasni.



















És igen visszatértek az áldott 80-as évek! MIntha egy jó öreg Amigát látnák, csak ez egy PC. Már most beleszerettem. (Van fehér színű is... Az a retrósabb) Végre valaki rájött, hogy az akkori design,+ mindenegybe fíling az ma is menős, ráadásul helytakarékos. Természetesen ne várjuk azt, hogy a Unreal 3.0-as játékok ricc nélkül fussanak rajta, de mivel ez inkább titkárnőijesztegő (jajj elveszett a gép) nem is erre készült :)

2006-09-07

Kezdem unni...


















Kezdem unni, hogy manapság a számítógépeket úgy próbálják eladni mint a TV-t, videót, stb. Látja kedves vevő, itt bekapocsolja és már megy is. Oh, hát internetre is lehet kötni, látja, ide bedugják és már az is megy. ELÉG! Ez nem csak erről szól! Az utóbbi időben elharapódzótt nagyon azoknak a száma, aki még egy rohadt fájlt sem tudnak a vincseszter egyik partíciójáról a másikra rakni. Pl. egy ismerősöm panaszkodott, hogy elfogyott az összes hely a gépén(????) Valohannan mindig DVD-ket kap, azt varázslóval le is másolja, de az előtte mindent a vinyóra rakot... Fejezzük be már! A rohadt fogyasztói társadalom az oka mindennek. Vegyél meg, már egész olcsó vagyok, meg minden szomszédnak van. Csak a tudást nem adják mellé ember! Ha kikötöd a netre tűzfal, vírusírtó, spamgyilkos nélkül esélytelen vagy, de ezt a TESCO-ban nem mondják el vazze! Szal, csak azt akarom mondani, legyen már a gépnek is kultúrája. Hol vannak a békeidők amikor elit volt az aki normálisan értett a gépekhez? Sajnos, most is csak azok értenek hozzá. Nincs utánpótlás, neveljük csak ki a hülyéket. Irgumburgumm. Ez kijött.

2006-09-05

Nagykanizsa emlékérme













Íme a beígért emlékérme. (Thx Nilsco!) A fej részen a Török-kút, az EU-s csillagok és a készítés dátuma, az írás oldalon a város címere és az első írásos emlék dátuma szerepel.

2006-09-04

Hétfő reggel




















Szeretem mikor színe van a reggelnek. Nem a megszokott szürke, hanem aranyló és reményekkel teli. Ilyenkor kicsit jobb kedvem van, mint máskor, annak ellenére hogy hétfő van. Új hét, új lehetőségek... Közben kiderült, hogy egy tavalyi projektem (Nagykanizsa Város emlékpénze) révbe ért, megcsinálták, csak nekem nem szólt senki (és ki sem fizették). Nagyon szép a veret. Kicsit többet hozott kis a vésnök, mint terveztem. De kifejezetten jó irányban. Ha majd beszkennelem ide is felteszem. A helyi Dödölle-fesztiválon lehetett ilyen pénzekhez jutni, saját verésben. Azért jó lett volna, ha nem így derül ki...

2006-09-01

MATT a Kultúrházban














A MATT kiállításról készült egy rövid riport a Magyar Televizó Kultúrház c. műsora szerkesztésében. Az alábbi linken megtekinthető.

Tanítsunk gyerekek....

Heheheheee.... Történt, hogy egy iskola Webgrafikát akart oktatni. (Nagyon helyesen, bár ez 30 órában Vektor+Pixel+Flash kategóriában enyhén szólva is kevésnek tűnik.) Eddig nincs is gond. De ha meg akarod nézni, valóban miről is szól a tanfolyam a hyperlink nem igazán akar működni. (A Html oldal webes helye helyett a file-ra hivatkoznak.) Szal, szinte esélytelen megtudni azt, hogy miről szól az oktatás. (Szerencsére a file-sturktúra megvolt, ezalapján megtaláltam, és a "JÓ" LINKET ide is berakom, hátha érdekel valakit, mert az oldalról ez nem elérhető.) Bár az is lehet, hogy így tesztelik, hogy kinek van meg az alapfokú HTML ismerete. Ebben az esetben nagy respekt, de gyanítom, hogy csak a gyors munka eredménye. Ha oktatunk valamit (van webszerkesztés is), legalább a saját oldalunk legyen rendbe gyerekek...