2006-09-07

Kezdem unni...


















Kezdem unni, hogy manapság a számítógépeket úgy próbálják eladni mint a TV-t, videót, stb. Látja kedves vevő, itt bekapocsolja és már megy is. Oh, hát internetre is lehet kötni, látja, ide bedugják és már az is megy. ELÉG! Ez nem csak erről szól! Az utóbbi időben elharapódzótt nagyon azoknak a száma, aki még egy rohadt fájlt sem tudnak a vincseszter egyik partíciójáról a másikra rakni. Pl. egy ismerősöm panaszkodott, hogy elfogyott az összes hely a gépén(????) Valohannan mindig DVD-ket kap, azt varázslóval le is másolja, de az előtte mindent a vinyóra rakot... Fejezzük be már! A rohadt fogyasztói társadalom az oka mindennek. Vegyél meg, már egész olcsó vagyok, meg minden szomszédnak van. Csak a tudást nem adják mellé ember! Ha kikötöd a netre tűzfal, vírusírtó, spamgyilkos nélkül esélytelen vagy, de ezt a TESCO-ban nem mondják el vazze! Szal, csak azt akarom mondani, legyen már a gépnek is kultúrája. Hol vannak a békeidők amikor elit volt az aki normálisan értett a gépekhez? Sajnos, most is csak azok értenek hozzá. Nincs utánpótlás, neveljük csak ki a hülyéket. Irgumburgumm. Ez kijött.

4 megjegyzés:

aTis írta...

Ez így van... bár a komoly gond inkább a köztes generációval van szerintem. Vannak azok, akik még Spectrummal, Plus4el, C64el, Amigával kezdték, ahogy Te is, én is... annak idején nekünk se nagyon tanított senki semmit, de fiatalon sok mindent megtanult az ember a saját tapasztalatai alapján... viszont azok "egyszerűbb" gépek voltak, de ami a leglényegesebb szerintem, hogy adtak egy alapot... mert ha valaki onnan indult, és szép lassan végigkövette a változást, mindig frissítgette a technikát, akkor végigjárta a lépcsőket... amiből rengeteget tanult... Ha eléd letesznek egy gépet sima parancssorral pl., nem fogsz megijedni tőle. Tehát van ez a generáció. A köztes az az időseké, akikre rá lehet sózni a Tescoban a gépet, mert fogalma nincs semmiről... abszolút fogalma nincs, h mi miért van, mi miért működik... neki el lehet adni bármit. És ugye vannak a mostani tizenévesek. akik a hardveres dolgokkkal tisztában vannak... videokártya, modding, procihúzás, stb... de ha az ember olvasgat fórumokat, azért nagyon sok példát látni, hogy mennyire "tapasztalatlanok".

aTis írta...

És van egy qrva nagy szakadék a "régi" generáció és az új között. Ami nem is fog soha megszűnni... szerintem...

NilsCo írta...

Hát ja, ezerszer találnak meg engem is az ilyenek, még azt se tudják elmesélni, hogy mi baja a gépnek. Nem elég, hogy egy hibaüzenetet nem tudnak megérteni (mert ugye inglis tudás luxus, a szótár meg eszünkbe se jut), de még nekem kéne tudni, hogy mi baja a gépüknek. "Valamit kiírt"... Na, én ilyenkor számolok tízig, és újabb strigulát húzok be azok közé, akikről a post szól. Azoknak, akik megveszik a gépet, de még csak nem is szagolnak hozzá. Aztán jön a "nem néznéd meg?". De, megnézném. Ja, hogy annyi az egész, hogy angolul tájékoztat, hogy megjelent az új verzió? Na, ezért megyek én valakihez megnézni a gépet, holott ezer helyen lehetnék ezer dolgot csinálva...
Megoldás? FDISK, aztán a 3-as pont kiválasztása. Neked nem kell gép, mert hülye vagy hozzá.
Az Internet használása (és teljes kihasználása) meg egy újabb fejezetet érdemelne. Behúzatják, de nagyon sötétek hozzá, eszükbe se jut, hogy ha valamit tudni szeretnének, akkor itt mindent megtalálnak.
Szóval, csillagos 5-ös a postért. Telitalálat.

Kapitány írta...

Ennek a jelenségnek az az előnye, hogy a hozzáértőknek hosszú időre biztosítva van a munkája :-)