2006-06-08

Sakk - Matt















Hát, egy kicsit megint okosabb lettem, grafikusnak nem vagyok jó, mert nem jártam iskolába, tervezőgrafikusnak sem, mert nem jártam iskolába, programozónak sem, mert nem érdekel, operátonak sem, mert már unom. Akkor mire is vagyok jó? Aki tudja, ossza meg velem! Persze igazuk van sok mindenben, és el is ismerem mindenki munkáját, maradjunk annyiban, hogy még okosodok egy kicsit, hátha később összejön. De legalább elindult újra egy kedvenc: http://pala8.blogspot.com olvassa mindenki aki a betűmetszést kedveli, én még akkor is ha nem értek hozzá...

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pixelribanc vagy velem együtt barátom. Ez a MATT dolog talán majd segít egy kicsit rajtunk. Azt nem tudom ez a kiállítás vagy mi amit emlegetnek ez mi ez ez? Írd majd ha tudod.

Gr4ss blog írta...

Helló!

Nah, konkrétan azért írtam-amit, mert engem spec nem vettek be :( a Matt-ba. Kifogásolták a szakami hiányosságokat, stb. Lehet, hogy igazuk is van. A kiállításról csak azt tudom amit a blgon isrtak, de beidézem neked:

"A web ügyben Balázs és én dolgozom. Elég sok idő elment azzal, hogy találjunk egy embert, aki a kivitelezésben segít, hiszen egyikünk sem fejlesztő. Remélem sikerült megtalálnunk azt az embert, aki ebben tud nekünk segíteni. Ezen a héten beszélünk vele a részletekről.
Türelmet kérünk, ha minden jól megy nagyjából egy-másfél hónap múlva lesz működő oldalunk.

A kiállításon hatalmas emblémákat szeretnénk kiállítani csak fekete-fehérben. Erre szeretnénk majd mindenkitől munkát kérni, de egyelőre még itt is a tervezési folyamatnál tartunk. Lemértük a falakat és úgy néz ki 140 cm széles vásznakra fogunk printelni, amik kb a 10 méteres belmagasságú terem tetejétől lógnak majd le a földig.
Ami szinte biztos, hogy minden kiállítónak pénzzel is be kell szállnia a kiállításba (hacsak nem akad szponzor), mert a galéria nem tudja finanszírozni kiállításunkat. Teljesen véletlenül adódott a lehetőség így nem voltunk beleszámolva az idei kiállítási keretükbe.
Nagyjából ennyi, a pontos részletek napokon belül itt lesznek a blogon." ....

Ennyit tudok, lehet, hogy Téges elismernek ott :)

Üdv:
Gr4ss

Névtelen írta...

Nah jó!

Baromság. Ez egy baromság. A rákba is, megint ez a megmondom, hoyg mi a jó és mi a fasza és belemagyarázom a megoldást. Úgy mond véleményt valaki, hogy a megrendelő véleményét nem is kérdezi, meg se hallgatja, hoyg mik a körülmények amik miatt az a munka olyan lett amilyen. Ugyan már. Vagy megint érzem ezt a hülye nagy übermencs fílinget, vagy ezt a nagy pesti lenézést. Vagy mi? Vagy miért? Ehhh, így elkúrni egy ember napját.

Névtelen írta...

Mondja már meg nekem valaki, mi tartozik bele a tervezőgrafikusi munkába.

Gr4ss blog írta...

Egy idézet a Krea Iskola honlapjáról:

"A tervezőgrafika (alkalmazott grafika) vizuális kommunikációs nyelv, feladata meghatározott tervezési feladatok koncepcionális és vizuális megoldása. Főbb területei: logo- és arculattervezés, kiadványtervezés, csomagolástervezés, reklámtervezés, illusztrációs feladatok megoldása és az utóbbi időben az új média (Internet, CD-Rom) vizuális világának kialakítása. A tervezőgrafika átfogó szakmai ismereteket igényel a rajz, a színtan, a tipográfia, a nyomdatechnológia, és a marketing területén. A kommunikációs funkción túl természetesen vizuális kultúráltsággal, esztétikai minőséggel is bír, amely azonban, ellentétben a képzőművészettel, nem lehet öncélú.

Simon Attila, Kathi Zsolt, tervezőgrafikus"

Tehát Capo ez alapján tervezőgrafikus vagy, de nincs róla papírod, tehát mégse leszel az a büdös életbe!

Balázs írta...

A papir sosem kellett ahhoz, hogy szep dolgokat tervezzen az ember. Szerintem semmi koze ahhoz, milyen minosegben dolgozol. Tanulni mindig kell, de nem kell hozza feltetlen iskola.
Remelem nem sertodtel meg, hogy nem lettel tag egyelore. Kicsit ezt erzem ki a sorok mogul. Kitartas es tanulas :)

Gr4ss blog írta...

Nem sértődtem meg, csak fáj egy kicsit az elutasítás... Úgy gondolom, hogy még a nyáron felteszem az új oldalamat, amiben már látható utóbbi 1 év termése is, akkor talán megváltozik a véleményed. Részemről nincs harag.

Balázs írta...

Én is remélem, hogy jobb anyagok lesznek. De egyébként úgy tudom részletesebb elemzést is kaptál. Fontold meg inkább, ne essen rosszul. Minél könnyebben viseled a kritikát, annál könnyebben tudsz tanulni.

Gr4ss blog írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Gr4ss blog írta...

Igyekszem majd, de ezt majd Te is érzékelheted.